Dejlig mad – kan vi få noget mere af det?!?
Vi ved med sikkerhed, at mange af vores gæster vender tilbage til Kaløvig igen og igen for at få mere af den dejlige mad.
Vi har aldrig forsøgt at følge med de superfancy trends, som Noma og andre har lanceret, men køkkenet på Kaløvig har altid stået for spændende, farverig og velsmagende mad – ofte med et uventet twist og altid med masser af grønt. Brødet er hjemmebagt, kagerne ligeså, og gæsterne kan følge fremdriften i dagens kokkerier gennem de lokkende dufte, der bølger gennem huset.
Køkkenet ligger lige midt i huset og er på mange måder husets hjerte. Hver dag har vi søde gæster, der lige stikker hovedet ind af døren for at sige tak for mad – og måske lokke opskriften på en ekstra-dejligt salat ud af Lisbeth eller en af de andre.
Postevand!
Vi har dejligt, køligt vand i hanerne og serverer det i generøse mængder for vores gæster. De kan også købe sodavand og safter, men kildevand på flaske har vi simpelthen aldrig haft på hylderne.
Buffet – og nærmest intet madspild
Vi serverer alle hovedmåltider som buffet, med mindre vi specifikt bliver bedt om noget andet. Buffeten er ikke kæmpestor, men tilstrækkelig og lækker og vi bestræber os på flere måder på at minimere madspild.
For det første spiser vi også selv på stedet – men naturligvis først, når gæsterne er blevet mætte! Den del af projekt ”minimer madspild” er vi alle meget begejstrede for!
Derudover kan mange rester indgå i nye retter – f.eks. er det helt vildt, så mange grøntsager, men kan få plads til i en god brøddej. Hvis der derefter er mere tilbage, kan medarbejderne tage mad med hjem, og skulle der stadig være noget tilbage, er der et par stykker, der har høns derhjemme… så får de det sidste. Det er simpelthen minimalt, hvad vi må smide ud.
Økologisk Spisemærke i Sølv
Vi har Det Økologiske Spisemærke i sølv og ligger dermed på en økologiprocent mellem 60 og 90% i vores køkken.
Tag en øl og sæt en streg på listen…
På Kaløvig har vi muligvis verdens bedste gæster. De kan godt finde ud af selv at tage en øl eller vand, eller sågar en flaske spiritus eller vin og så huske at betale for den senere. Vores meget håndholdte system med en seddel i baren har virket upåklageligt gennem alle årene.
Sulten sidst på dagen – eller først på natten?
Vi anretter ofte natmad til vores gæster. Igen er det meget håndholdt: Vi gør natmaden klar og stiller den på køl, og gæsterne finder det selv frem, når sulten melder sig ud på aftenen. Ofte er det fade med gode oste, spegepølse og så videre – og hertil masser af hjemmebagt brød og forskellige oliven og andet godt.